Van visie naar futureproof

de bouw van een Plusleven-woning

De bouw van een Plusleven-woning beslaat een aantal stappen:

1. Ontwerp
Vanuit de visie ‘Active House’ worden de woningen ontworpen. Het uitgangspunt hierbij is dat het binnenklimaat, comfort en energie met elkaar in balans zijn. De gezondheid en het comfort van bewoners staan daarmee centraal.

2. Het Plusdak
Een basis voor de POM-woning is het Plusdak; een compleet energiedak. Hierin worden een aantal hoogstaande technologische ontwikkelingen samengevoegd:
– de esthetische industriële PV-modules van Stafier die ook voorzien in een natuurlijke ventilatie onder de zonnecellen;
– de constructieve, lichte en isolerende bouwsystemen van Kingspan;
– een energiezuinige luchtwarmtepomp met hoog rendement in combinatie met een flinke boiler van Dutch Heatpump Solutions;
– dakvensters van Velux die automatisch openen als extra ventilatie gewenst is.

3. Het Plusklimaat
In de woning worden vooruitstrevende technologieën geplaatst:
– een slim gebalanceerd CO2-gestuurd ventilatiesysteem met warmte-terugwinning van Zehnder;
– klimaatvloeren van VBI voor optimale massabalans met integratie van distributiesystemen waardoor de vloeren fungeren als een natuurlijke accu (temperatuur buffer);
– een centraal stofzuigsysteem van Stafier dat 100% hygiënisch is waardoor het mogelijk is om langer vitaal te blijven wonen.
De schil van de woning wordt goed geïsoleerd. Ook worden de gevels luchtdicht gebouwd. Dit versterkt de impact van het doordachte Plusklimaat.

4. Technologische integratie
Tenslotte wordt slimme technologie geïntegreerd in de woning. Zo wordt onder andere de door de zonnepanelen opgewekte stroom opgeslagen in een accu die in de woning geplaatst is.

Totaaloplossing in wonen

De gehele constructie en geïntegreerde technologieën maken deze Plusleven-woningen futureproof, energieleverend en smart grid-connected. Het zijn daarmee Smart Facility-woningen die hiermee de basis leggen voor Smart Homes; huizen waarin gezond en comfortabel wonen verdergaat dan duurzame, gratis energie. Met Smart Home wordt door middel van vooruitstrevende technologie een totaaloplossing in wonen gecreëerd voor elke doelgroep en voor elk facet van wonen en leven.